Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Karanteeni
Karanteeni perustettiin vuonna 1978 ja yhtye herätti keikallaan Kollaa kestää -rumpali Jyrki Siukosen kiinnostuksen. Hän esitteli yhtyeen Eppu Normaalille, jonka treenitiloihin Karanteeni pääsi tekemään demoa. Näiden ja Kollaa kestään Juha Helmisen avulla Karanteeni pääsi levyttämään Poko Rekordsille debyyttisinglensä "Kaljupäinen gangsteri"/"Vihaan John Travoltaa". Se äänitettiin 6. marraskuuta 1978 ja julkaistiin joulukuussa. Levyllä soittivat Harri "Hate" Konttinen (laulu, rummut), Rina Konttinen (kitara) ja Pekka Kantola (basso). Konttisen veljekset ovat Mauri "Moog" Konttisen serkkuja.
Kesällä 1979 tehdylle kakkossinglelle "Sid Vicious"/"Potilas X" oli basistiksi tullut Mikke Ekman ja rumpaliksi Petri "Pera" Nieminen. Singlen tuotti Eppu Normaalin Pantse Syrjä. Kolmossingle "Haluan toimintaa/"Ei ole meillä mitään paikkaa" äänitettiin samassa sessiossa kuin edellinenkin. Eräässä vaiheessa Mikko Nevalainen käväisi Karateenin basistina, mutta päätyi lopulta Eppu Normaaliin. Yhtyeen ainoa albumi Anna palaa, Frank!! äänitettiin kesällä ja julkaistiin loppuvuodesta 1980. Kalle Kääriäinen tuli yhtyeen basistiksi ja viimeiseksi 1980-luvun äänitteeksi jäi tammikuussa 1982 julkaistu single "Kuka valot sammutti"/"Jabadabaduu!". Karanteeni lopetti vuoden 1984 paikkeilla.
Vuonna 2001 julkaistiin koko tuotannon sisältänyt Karanteeni-kokoelma Anna palaa, Frank!!, joka sisälsi ennen julkaisemattoman alun perin Irwin Goodmanin kappaleen "Kadun kasvatti". 1990- ja 2000-luvulla Karanteeni on esiintynyt satunnaisesti. Kääriäinen on siirtynyt yhtyeen toiseksi kitaristiksi. Heinäkuussa 2008 Combat Rock Industry julkaisi uuden Karanteeni-singlen "ADHD"/"Rantarokki". Sillä yhtyeen kokoonpano on Hate Konttinen (laulu), Kalle Kääriäinen (kitara), Juspa Sillanpää (kitara), Mikke Ekman (basso) ja Markus "Make" Lindström (rummut).[1]
Karanteenin Hate Konttinen ja Kalle Kääriäinen esiintyvät myös Raivopäät feat. Friends albumilla Punkrock Jukebox 3, joka ilmestyi marraskuussa 2009. Karanteenin uusista keikoista mainittakoon Hate Konttisen 50-vuotisjuhlat Tampereen Klubilla 4. joulukuuta 2009.


Singlet:
"Kaljupäinen gangsteri"/"Vihaan John Travoltaa" (Poko Rekords, 1978)
"Sid Vicious"/"Potilas X" (Poko Rekords, 1979)
"Haluan toimintaa"/"Ei ole meillä mitään paikkaa" (Poko Rekords, 1979)
"Kuka valot sammutti"/"Jabadabaduu!" (Poko Rekords, 1982)
"ADHD"/"Rantarokki" (Combat Rock Industry, 2008)


Albumit:
Anna palaa, Frank!! (Poko Rekords, 1980)
Anna palaa, Frank!! (CD, 2001) - sisältää koko Karanteenin tuotannon, lisänä ennen julkaisematon "Kadun kasvatti"

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

©2019 Punk Tampere - suntuubi.com